"Profetul crizelor" se pronunta din nou. Cum e zborul intr-un motor

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 14:00
1907 citiri
"Profetul crizelor" se pronunta din nou. Cum e zborul intr-un motor
Foto: Investment Week

Ca si in alti ani, la inceputul ultimului trimestru, profesorul Nouriel Roubini, foarte popular in lume si datorita supranumelui de profet al crizelor, face o trecere in revista a situatiei economice globale, cu relele prin care am trecut si cu surprizele care ne asteapta.

Articolul, publicat in Project Syndicate, compara economia mondiala cu un avion cu reactie, care are nevoie de toate cele patru motoare ca sa zboare in siguranta, sa poata trece printre nori si sa traverseze inevitabilele furtuni.

Zborul intr-un motor

Din pacate, constata ca, din cele patru motoare ale avionului cu reactie, doar unul este in buna stare de functionare: cel din zona anglofona, care cuprinde SUA si Marea Britanie.

Al doilea motor, cel al zonei euro, a stagnat tocmai acum, dupa ce reusise sa depaseasca printr-o redresare destul de anemica zonele de turbulenta de dupa anul 2008.

Cel de al treilea motor al lumii, Japonia, care sa afla intr-o buna stare tehnica, poate ar incepe sa functioneze ...citeste mai departe despre ""Profetul crizelor" se pronunta din nou. Cum e zborul intr-un motor" pe Ziare.com

#economia lumii evolutie, #Nouriel Roubini expert economie , #Stiri Macroeconomie