Profitul hotelurilor Hilton a scazut in primul trimestru

Marti, 01 Mai 2007, ora 03:00
979 citiri

Compania Hilton Hotels a anuntat, luni, ca profitul trimestrial net a scazut din cauza cheltuielilor mai mari, ocazionate de renovarea hotelurilor din New York si Hawaii, informeaza Reuters.

Profitul net in primul trimestru al acestui an a scazut pana la 95 de milioane de dolari, respectiv 23 de centi pe actiune, de la 104 milioane de dolari sau 26 de centi pe actiune in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile au fost in conformitate cu estimarile analistilor chestionati de Reuters, exluzand castigurile provenite din vanzarea de active.

Venitul in primul trimestru a crescut cu 29% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 1,86 miliarde de dolari, alimentat de pretul mai mare platit pentru o camera.

Potrivit Reuters, privind in perspectiva, Hilton, care a achizitionat compania inrudita Hilton International in primul trimestru din 2006, si-a scazut tintele pentru venituri recurente pentru 2007, pana la 1,15 dolari, de la 1,21 dolari pe actiune.

Rezultatele mai scazute reflecta si vanzarea lantului hotelier Scandichotel, care s-a petrecutsaptamana trecuta, pentru un pret de 1,1 miliarde de dolari.

Analistii de pe Wall Street estimau, pentru Hilton, un profit pe actiune de 1,22 dolari pe actiune in 2007, potrivit Reuters.