Proiect de tara: reformarea statului - o teorie frumoasa, dar care ne omoara cu zile in practica

Vineri, 08 Iulie 2016, ora 16:07
834 citiri
Proiect de tara: reformarea statului - o teorie frumoasa, dar care ne omoara cu zile in practica

Destul de satul de vorbele frumoase ale tuturor politicienilor, ma uit sceptic la discutia despre un nou proiect de tara sau la eforturile de a prezenta noi strategii economice. Nu contest ideea pe forma, cel putin. Evident, nu poate fi rea o discutie despre un proiect de tara sau o strategie economica, dar cred ca la discursuri si teorii stam bine, practica ne omoara.

La momentul discutiilor despre "strategie economica" - da, exact aceeasi discutie - acum 3-4 ani, Societatea Academica Romana a venit cu o replica cred foarte actuala: "cea mai buna strategie de crestere economica este buna guvernare". Nu strategia ne lipseste, ci capacitatea de a implementa eficient masuri concrete de buna conducere a statului.

M-am bucurat ca a recunoscut public si presedintele, ca esential pentru o strategie de crestere economica este decuplarea clientelei politice - de orice fel - de la banul public si reducerea birocratiei. Aceste doua conditii simple si concrete. Dupa care m-am ingrijorat ...citeste mai departe despre "Proiect de tara: reformarea statului - o teorie frumoasa, dar care ne omoara cu zile in practica" pe Ziare.com

#Badescu reforma stat, #proiect tara reforma, #reforma aparat bugetar , #Stiri Macroeconomie