Protest al medicilor in Capitala. Ministerul Sanatatii: Orice problema se rezolva prin dialog, colaborare si incredere

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 10:43
1031 citiri
Protest al medicilor in Capitala. Ministerul Sanatatii: Orice problema se rezolva prin dialog, colaborare si incredere
Peste 5000 de angajati din sanatate sunt asteptati sa participe la protestele din Bucureşti.Sursa Foto:Stirileprotv.ro

Ministerul Sanatatii (MS) isi exprima regretul fata de optiunea liderilor Coalitiei Profesionistilor din Sanatate de a organiza, sambata, un protest in Capitala, subliniind ca orice problema isi poate gasi solutionarea prin dialog continuu, colaborare si incredere reciproca.

"MS recunoaste si respecta dreptul democratic al Coalitiei Profesionistilor din Sanatate de a protesta printr-un mars organizat, dar doreste sa reaminteasca faptul ca in ultimele luni ministerul a purtat numeroase discutii cu reprezentantii acesteia pentru gasirea solutiilor optime in privinta rezolvarii problemelor din sistemul sanitar revendicate de acestia", se mai arata intr-un comunicat remis sambata dimineata de MS.

MS face toate eforturile pentru rezolvarea problemelor "stringente"

Ministerul Sanatatii informeaza, in acelasi context, ca face "toate eforturile legale pentru rezolvarea cat mai curand a problemelor stringente din sistemul sanitar, care nemultumesc atat pacientii si cadrele medicale, cat si autoritatile".

"MS si-a asumat, prin Programul de Guvernare, redarea increderii cetatenilor in sistemul de sanatate, prin accesul civilizat la serviciile medicale de care au nevoie, precum si redarea demnitatii personalului medical. MS considera Coalitia Profesionistilor din Sanatate un partener real si este deschis in continuare dialogului si colaborarii astfel incat calendarul de indeplinire a obiectivelor comune, asumat de ambele parti, sa fie respectat", se mai afirma in comunicat.

Peste 5.000 de angajati din sanatate sunt asteptati sa participe sambata, in Bucuresti, la un protest legat de nivelul salariilor si de alte probleme din sistem.

#medici proteste, #ministerul sanatatii, #salarii medici , #Stiri Macroeconomie