PSD "constata cu satisfactie" ca ratingul Romaniei a fost imbunatatit. Grindeanu spune ca e meritul lui si intreaba de ce i-a fost daramat Guvernul

Marti, 18 Iulie 2017, ora 16:55
1067 citiri
PSD "constata cu satisfactie" ca ratingul Romaniei a fost imbunatatit. Grindeanu spune ca e meritul lui si intreaba de ce i-a fost daramat Guvernul
Foto: Ziare.com

PSD a anuntat marti ca agentiile internationale de evaluare financiara si-au rectificat prognozele privind Romania, iar social-democratii constata "cu satisfactie" ca acestea indica cifre foarte apropiate de valorile estimate in programul de guvernare. Insa fostul premier Sorin Grindeanu remarca faptul ca performanta e a guvernului sau si intreaba, astfel, cat de corecta a fost remanierea.

"Saptamana aceasta, agentia americana Fitch si-a imbunatatit perspectiva de crestere a economiei Romaniei in 2017 de la 4,8% in evaluarea anterioara din luna ianuarie, la 5,1% in iunie, in principal datorita avansului semnificativ al Produsului Intern Brut inregistrat in primul trimestrul. Prognoza oficiala a guvernului roman pentru 2017 are in vedere o crestere economica de 5,2%", se arata in comunicatul citat.

Potrivit PSD, "Fitch este ultima dintre agentiile internationale care recunoaste eficienta programelor economice promovate de Guvernul Romaniei, dupa ce Banca Mondiala, Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare au luat decizii similare".

PSD: Romania se incadreaza in tinta de deficit bugetar de 3%

Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a afirmat ca "estimarile economice pe care a fost fundamentat Programul de Guvernare propus de PSD se dovedesc corecte si sunt confirmate si de organismele financiare internationale care si-au revizuit prognozele sceptice de la inceputul anului, iar acum indica cifre mai apropiate de valoarea de 5,2% indicata in Programul de guvernare".

"Asta arata ca este un program de guvernare bine calculat, bine articulat, care a fost realizat de oameni competenti. Avem convingerea ca datele economice pe trimestrul al doilea, vor confirma cresterea de 5,7 din primele trei luni ale anului", a completat social-democratul.

Adrian Dobre a tinut sa precizeze ca Romania se va incadra in tinta de deficit bugetar de maxim 3%, iar masurile care vor fi luate in perioada imediat urmatoare vor creste gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat.

"Avem in vedere o serie de masuri privind combaterea muncii la negru si a utilizarii abuzive a contractelor cu timp partial de munca, pentru evitarea platii contributiilor sociale. De asemenea, o alta masura importanta este introducerea conturilor separate pentru plata TVA, pentru combaterea evaziunii din aceasta zona. Toate aceste masuri, dar si ceilalti parametri economici ne dau garantia ca Romania se va incadra in defic ...citeste mai departe despre "PSD "constata cu satisfactie" ca ratingul Romaniei a fost imbunatatit. Grindeanu spune ca e meritul lui si intreaba de ce i-a fost daramat Guvernul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#PSD imbunatatire rating tara, #PSD rating Fitch, #Grindeanu rating Fitch, #PSD rating tara, #imbunatatire rating Romania , #Stiri Macroeconomie