Radiografia cresterii economice: Ce judete au excelat si ce judete au intrat in recesiune

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 11:07
1643 citiri
Radiografia cresterii economice: Ce judete au excelat si ce judete au intrat in recesiune
Foto: Arhiva Ziare.com

Judetele Brasov, Cluj si Ilfov, printre cele mai dezvoltate din Romania, au inregistrat anul trecut cel mai mare ritm de crestere economica la nivel national, de 5,7%.

In schimb, judetele Teleorman, Ialomita si Salaj, cu un nivel modest de dezvoltare, au incheiat anul cu scaderi ale produsului intern brut (PIB) comparativ cu 2014, potrivit datelor publicate de Comisia Nationala a Prognoza (CNP).

Economia romaneasca a inregistrat, in ansamblu, o crestere de 3,7% in 2015, potrivit datelor preliminare publicate de Institutul National de Statistic (INS), preluate de News.ro. Produsul intern brut al Romaniei a fost anul trecut de circa 160 de miliarde de euro, ceea ce corespunde unui nivel de 8.000 euro/locuitor.

Veste buna din Austria pentru economia Romaniei

Insa, intre judete au existat diferente mari in ceea ce priveste evolutia PIB, releva estimarile CNP. Astfel, judetele Brasov, Cluj si Ilfov, cu un avans economic de 5,7% in 2015, au fost urmate de judetele Gorj, cu o ...citeste mai departe despre "Radiografia cresterii economice: Ce judete au excelat si ce judete au intrat in recesiune" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere economica judete, #crestere economica 2015 , #Stiri Macroeconomie