Raport stiintific al incompetentei: Romania da 43 milioane dolari Bancii Mondiale ca sa afle de ce nu poate construi autostrazi

Miercuri, 09 Mai 2018, ora 09:12
1165 citiri
Raport stiintific al incompetentei: Romania da 43 milioane dolari Bancii Mondiale ca sa afle de ce nu poate construi autostrazi
Foto: Arhiva Ziare.com

Banca Mondiala si statul roman au agreeat de principiu termenii contractuali de asistenta in proiectul autostrazii Ploiesti-Brasov, documentele urmand sa fie supuse aprobarii intr-o reuniune a board-ului Bancii Mondiale programata pe 26 iulie 2018.

Documentul care urmeaza sa fie aprobat de Banca Mondiala are drept obiectiv declarat "demonstrarea unui nivel imbunatatit al capacitatii de constructie a autostrazilor" de catre Romania.

Costul asistentei este de 43,3 milioane dolari, cu 23% mai mult decat prevedea memorandumul aprobat de fostul guvern Mihai Tudose in noiembrie 2017.

Banii ii vom plati (in transe, pentru ca evident e vorba de un credit care va fi contractat de Ministerul Finantelor) pentru ca Banca Mondiala "sa ajute" la, atentie: "a consolida capacitatile institutionale din Romania de a implementa si finanta proiecte majore de infrastructura rutiera" si, implicit, la pregatirea proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov.

In teorie, pare o decizie buna sa ceri ajutorul Bancii Mondiale ca sa inveti cum trebuie gestionate proiectele de infrastructura. Realitatea demonstreaza insa ca pana si expertii Bancii Mondiale sunt cateodata nevoiti sa se declare invinsi de intrigile tesute in aparatul birocratic romanesc. Dovada: proiectul de reforma al ANAF.

O conditie nenegociabila a Bancii Mondiale: "Noi nu lucram cu Narcis Neaga"

Surse apropiate negocierilor au declarat pentru Curs de Guvernare ca discutiile pe marginea acestui potential nou proiect cu Banca Mondiala s-au intins pe parcursul a mai multe luni, finantatorul aratand inflexibilitate intr-un singur punct: Reprezentantilor Guvernului Romaniei li s-a transmis deschis mesajul: "Noi nu lucram cu Narcis Neaga!".

Or, prezumtia de buna-credinta a autoritatilor romane cu greu poate fi acceptata din moment ce, luni, CNAIR a anuntat oficial ca fostul director al fostei CNADNR a fost reinstalat director general.

Citeste mai multe despre Raport stiintific al incompetentei: Romania plateste 43,3 milioane dolari la Banca Mondiala ca sa afle oficial de ce nu poate construi autostrazi pe Curs de Guvernare.

Vezi si:

Tudose spune ca face autostrazi de 10 miliarde de euro, sa putem iesi din taraDezastru la final de 2017: 0 km de autostrazi, 0 km de drum national. Se cere demisia conducerii CNAIR ...citeste mai departe despre "Raport stiintific al incompetentei: Romania da 43 milioane dolari Bancii Mondiale ca sa afle de ce nu poate construi autostrazi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania Banca Mondiala autostrazi, #Romania Banca Mondiala , #Stiri Macroeconomie