Reactia lui Dacian Ciolos la extinderea pestei porcine: E o criza extrem de grava. Iata vinovatii!

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 15:44
1001 citiri
Reactia lui Dacian Ciolos la extinderea pestei porcine: E o criza extrem de grava. Iata vinovatii!
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos a afirmat duminica faptul ca Guvernul PSD-ALDE este responsabil pentru criza pestei porcine africane din Romania, responsabilitati directe avand premierul Viorica Dancila, ministrul Agriculturii, Petre Daea, si directorul ANSVSA, Geronimo Branescu.

"Vorbesc de criza pestei porcine africane, care ocupa, incet - incet, bucata cu bucata, toata tara si care risca sa distruga un sector agro-alimentar intreg. Ne confruntam in acest caz cu o criza care este extrem de grava din acest punct de vedere. Este o criza care se datoreaza, din punctul meu de vedere, in primul rand incompetentei Guvernului PSD-ALDE - si aici as spune ca responsabilitati directe a ceea ce se intampla are doamna prim-ministru, pentru ca dansa are sub control toate institutiile care ar fi putut si care ar trebui sa tina sub control aceasta criza, domnul ministru Daea, in calitatea lui de ministru al Agriculturii, care vizeaza si acest sector al cresterii porcinelor, si, evident, in cel putin aceeasi masura, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Geronimo Branescu", a declarat Dacian Ciolos in cadrul unei conferinte de presa.

El a adaugat ca in calitate de ministru al Agriculturii in Romania si la nivel european, cand a fost comisar de resort, s-a confruntat cu astfel de situatii si s-a dovedit ca daca se actioneaza la timp, lucrurile pot fi tinute sub control. Ciolos a atras atentia ca exista riscul de sistare a exportului de carne de porc din Romania pentru o perioada de timp.

"Rezultatele sunt dezastruoase, pentru ca este vorba nu doar de inchiderea unor ferme, oameni care au credite la banca, care au investit in acesti ultimi ani in sectorul de crestere a porcinelor, dar avem deja, pe langa ferme inchise, oameni care sunt trimisi in somaj, peste 1.000 de oameni care si-au pierdut locurile de munca deja, dintre care 500 provin doar dintr-o singura companie. Exista riscul clar in momentul de fata de reducere si poate chiar sistare pentru o anumita perioada de timp a exportului de carne de porc din Romania - si va reamintesc ca viabilitatea acestui sector tine in primul rand de competitivitatea lui si de capacitatea de a comercializa pe piata europeana si in exterior - si riscul este mare sa nu mai putem face acest lucru, chiar si cei care nu au problema infectarii cu virus", a precizat fostul premier.

Potrivit acestuia, o crestere a importului de carne de porc ar duce la cresterea pretului la raft, ceea ...citeste mai departe despre "Reactia lui Dacian Ciolos la extinderea pestei porcine: E o criza extrem de grava. Iata vinovatii!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciolos esta porcina, #Dacian Ciolos pesta porcina , #Stiri Macroeconomie