Reactia statului roman dupa ce fratii Micula au castigat procesul de la Washington

Luni, 29 Februarie 2016, ora 16:22
1402 citiri
Reactia statului roman dupa ce fratii Micula au castigat procesul de la Washington
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania a platit, deja, despagubirile datorate fratilor Micula, stabilite in 2013 de Tribunalul arbitral de la Washington, insa trebuie sa puna in aplicare decizia Comisiei Europene de recuperare a sumei.

Altfel risca declansarea procedurii de infringement, plata fiind considerata ajutor de stat, reiese dintr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice transmis luni.

"Ministerul Finantelor Publice a luat act de hotararea Curtii de Arbitraj International de pe langa Centrul International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii (ICSID) in dosarul Micula (de respingere a cererii de anulare a hotararii initiale depusa de Romania-n.red.).

Din punct de vedere juridic, decizia nu schimba cu nimic demersurile efectuate de statul roman pana la aceasta data. De altfel, inca din 9 martie 2015, Ministerul Finantelor Publice a executat integral hotararea arbitrala, fara ca acest lucru sa presupuna renuntarea la cererea de anulare. Suma a fost achitata prin mecanismul ...citeste mai departe despre "Reactia statului roman dupa ce fratii Micula au castigat procesul de la Washington" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#suma recuperata fratii Micula, #despagubiri fratii Micula CE , #Stiri Macroeconomie