Rectificarea: Deficitul de politici europene din spatele excedentului bugetar

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 07:16
726 citiri
Rectificarea: Deficitul de politici europene din spatele excedentului bugetar
Foto: Ziare.com

Bugetul general consolidat a inregistrat un excedent de 4,2 miliarde lei la finele primului semestru al acestui an. Suma este echivalenta cu 0,6% din PIB prognozat si provine aproape exclusiv din excedentul bugetelor locale.

Bugetul de stat se pozitioneaza aproape exact pe dos, cu un deficit de de 4,3 miliarde lei, echivalent cu un minus de 1,2% din PIB.

Surprinzator in raport cu necesitatile reale, cele mai importante bugete din componenta bugetului consolidat in afara celui de stat (respectiv de asigurari sociale, sanatate si somaj) inregistreaza excedente situate undeva imediat sub nivelul de 200 milioane lei fiecare.

Bugetul institutiilor finantate integral sau partial din venituri proprii inregistreaza pe prima jumatate de an un excedent de 1,74 miliarde lei.

Rectificarea bugetara, aprobata de Guvern - Documentul final inca nu e public

Clipul publicitar

Rezultatul executiei bugetare dupa primele sase luni este cu aproape opt miliarde lei mai bun fata de aceeasi... citeste mai departe despre "Rectificarea: Deficitul de politici europene din spatele excedentului bugetar" pe Ziare.com

#rectificare bugetara cifre , #Stiri Macroeconomie