Redeventele, in atentia companiilor petroliere: Cresterea de taxe trebuie contrabalansata

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 20:55
1313 citiri
Redeventele, in atentia companiilor petroliere: Cresterea de taxe trebuie contrabalansata

Asociatia Romana a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera ("ROPECA") a amintit autoritatilor care au fost subiectele de discutie legate de noul sistem de redevente, care a fost amanat pana in 2016.

ROPEPCA subliniaza, intr-un comunicat remis Ziare.com, "necesitatea si importanta unor consultari cat mai largi pentru identificarea contributiilor care sa imbunatateasca situatia din industria de petrol si gaze, cat mai curand posibil".

In acest scop, asociatia a transmis factorilor de decizie din Guvern, Parlament si autoritatilor de reglementare in domeniul energetic o scrisoare in care aminteste cateva elemente importante care ar putea fi atinse in cadrul dialogului dintre autoritati si reprezentantii industriei:

1. La sfarsitul anului 2014, clauza de stabilitate a regimului fiscal aplicabil industriei de petrol si gaze in conformitate cu prevederile Legii nr. 555/2004 privind unele masuri pentru privatizarea Petrom S.A., va expira, si ca urmare, in ultimul an diverse ...citeste mai departe despre "Redeventele, in atentia companiilor petroliere: Cresterea de taxe trebuie contrabalansata" pe Ziare.com

#companii petroliere redevente, #sistem redevente companii petroliere , #Stiri Macroeconomie