Reducerea TVA la alimente: Teodorovici vede lapte si miere - Cu cat va creste PIB-ul Romaniei

Duminica, 17 Mai 2015, ora 12:28
1318 citiri
Reducerea TVA la alimente: Teodorovici vede lapte si miere - Cu cat va creste PIB-ul Romaniei
Foto: B1 Tv

Evaziunea fiscala va fi redusa semnificativ dupa scaderea TVA la alimente, care va intra in vigoare la 1 iunie, iar masura va conduce la o crestere de 0,6% a produsului intern brut (PIB) in acest an, sustine Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

"Scazand acest nivel de TVA, media la nivel national va fi de 17,5, deja cu acest 9%, ceea ce automat reduce aceasta gaura. Partea de evaziune fiscala scade, pentru ca multi din cei care azi se dedau la astfel de fapte renunta pentru ca n-au de ce sa-si creeze probleme pentru un TVA mult mai mic.

La final de an vom avea un 0,6% crestere la PIB fata de ce s-a prognozat pentru 2015", a declarat ministrul Finantelor la B1 TV.

Guvernul poate sa ia masuri daca retailerii cresc preturile inainte de reducerea TVA? Raspunsul lui Teodorovici

Pe de alta parte, el a spus ca Guvernul nu are instrumente legale de a actiona in cazul in care retailerii "umbla" la preturi inainte de reducerea TVA la alimente.

Scaderea TVA, profit ...citeste mai departe despre "Reducerea TVA la alimente: Teodorovici vede lapte si miere - Cu cat va creste PIB-ul Romaniei" pe Ziare.com

#Teodorovici scadere TVA alimente, #efecte scadere TVA alimente, #crestere PIB scadere TVA alimente, #PIB scadere TVA alimente , #Stiri Macroeconomie