Reexaminand 2016, un an care modifica dinamici mari: Efectul Trump si de ce trebuie salvata UE

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 18:21
2270 citiri
Reexaminand 2016, un an care modifica dinamici mari: Efectul Trump si de ce trebuie salvata UE

Anul 2016 este definit de fapte ce modifica dinamici mari (asa numite in engleza "game changers"): Brexit, alegerile din SUA, pierderea referendumului de catre Matteo Renzi in Italia, atacuri teroriste in serie etc.

Sindromul Brexit

Brexit, ascensiunea unor formatiuni politice eurosceptice, extremiste, exprima tendinte sociale si economice profunde; nu este in primul rand rezultatul unui oportunism politic de conjunctura al unor politicieni populisti.

Un fel de autism a caracterizat elite politice, in ceea ce au facut in anii de pre-criza si in criza.

Imbratisarea unei paradigme simpliste ilustrata de teze precum globalizarea neingradita este win-win mereu, dereglementarea financiara este buna, inflatia scazuta asigura stabilitatea, distributia veniturilor conteaza putin etc, ele toate au invitat situatia de acum in larga masura.

Efectele noii revolutii tehnologice (digitalizare, robotizare, noi materiale etc) nu sunt de subestimat, dar a nu accepta ca politici publice ...citeste mai departe despre "Reexaminand 2016, un an care modifica dinamici mari: Efectul Trump si de ce trebuie salvata UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit efecte Marea Britanie, #alegeri SUA efecte , #Stiri Macroeconomie