Romania a primit bani de la SUA pentru constructia de gazoducte

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 21:16
1027 citiri
Romania a primit bani de la SUA pentru constructia de gazoducte
Foto: ustda.gov

Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare (USTDA) a acordat o finantare nerambursabila in valoare de 956.000 de dolari pentru sustinerea proiectului Transgaz de extindere a gazoductelor.

Potrivit unui comunicat al USTDA, acordul de finantare a fost semnat, joi, de ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, si de directorul general al Transgaz, Petru Ion Vaduva.

"Finantarea va permite efectuarea unui studiu de fezabilitate in vederea imbunatatirii si confirmarii proiectului tehnic si specificatiilor economice si financiare pentru construirea portiunii romanesti a proiectelor gazoductului Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria (BHRA) si conductei Tarmul Marii Negre - Podisor", se spune in comunicat.

Conform sursei citate, proiectele sunt un element necesar pentru cresterea capacitatii gazoductului si a presiunii in sistemul de transport al gazelor naturale si, in cele din urma, a securitatii energetice in regiune.

Prin modernizarea si constructia de noi gazoducte, Transgaz ...citeste mai departe despre "Romania a primit bani de la SUA pentru constructia de gazoducte" pe Ziare.com

#bani SUA gazoducte, #investitie SUA gazoducte , #Stiri Macroeconomie