Romania a semnat un acord important cu Ucraina in domeniul gazelor naturale

Joi, 21 Iulie 2016, ora 14:27
971 citiri
Romania a semnat un acord important cu Ucraina in domeniul gazelor naturale
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania si Ucraina au semnat un acord, joi, care prevede ca gazele naturale vor fi transportate in ambele sensuri pe traseul Isaccea - Negru Voda. Intelegerea vine dupa ce Comisia Europeana a demarat o investigatie fara precedent in tara noastra fix pe aceasta tema.

"Pentru a facilita fluxurile de gaze transfrontaliere si pentru a asigura accesul liber si nediscriminatoriu la infrastructura de transport a gazelor, reprezentantii societatii nationale de transport gaze naturale Transgaz, Romania, si cei ai operatorului national de transport si sistem din Ucraina, Ukrtransgaz, au semnat Acordul pentru interconectarea sistemelor de transport punct Isaccea, situat la frontiera romano - ucraineana in apropiere de Orlovka (pe teritoriul Ucrainei) si in apropiere de Isaccea (pe teritoriul Romaniei) ", se arata in comunicatul publicat pe site-ul transportatorului Ukrtransgaz, citat de News.ro.

Pana acum, tara noastra nu putea sa exporte gaze pe aceasta ruta, caci coridorul era rezervat de ...citeste mai departe despre "Romania a semnat un acord important cu Ucraina in domeniul gazelor naturale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania acord gaze Ucraina, #Romania gaze Ucraina, #acord gaze Romania , #Stiri Macroeconomie