Romania atinge "inima" Republicii Moldova printr-un proiect strategic: Importanta si avantaje

Miercuri, 27 August 2014, ora 10:17
1015 citiri
Romania atinge "inima" Republicii Moldova printr-un proiect strategic: Importanta si avantaje
Foto: Facebook/Victor Ponta

Gazoductul Iasi-Ungheni, care va fi inaugurat miercuri de Victor Ponta si Iurie Leanca, este o gura de oxigen pentru Republica Moldova, care depinde 100% de Rusia in ceea ce priveste alimentarea cu gaze naturale. Asa cum arata datele de pana acum, proiectul ar aduce o multime de avantaje pentru cele doua state vecine.

Pana in prezent, Republica Moldova are o singura sursa de aprovizionare cu gaze naturale - Federatia Rusa - si un singur importator/furnizor - Moldovagaz, care, la randul sau, are in calitate de actionar majoritar compania rusa S.A. Gazprom.

In perioada 2004-2012, preturile pentru gazele de import exprimate in dolari au crescut de cinci ori in tara vecina, nivelul inregistrat in decembrie 2013 fiind de 387 de dolari, a explicat Natalia Timofte, cercetator stiintific la Institutul de Energetica al Academiei de Stiinte a Moldovei, in lucrarea Gazoductul Iasi-Ungheni si importanta acestuia pentru Republica Moldova.

Pe de alta parte, gazele din productia interna a ...citeste mai departe despre "Romania atinge "inima" Republicii Moldova printr-un proiect strategic: Importanta si avantaje" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avantaje gazoduct Iasi Ungheni, #inaugurare gazoduct Iasi Ungheni, #gazoduct Iasi Ungheni, #inaugurare gazoduct Moldova , #Stiri Macroeconomie