Romania, in recesiune Ministrul Bugetului spune ca tara "este in grafic"

Joi, 14 August 2014, ora 18:12
862 citiri
Romania, in recesiune Ministrul Bugetului spune ca tara "este in grafic"
Foto: Gov.ro/Arhiva

Romania a inregistrat o incetinire a ritmului de crestere economica, dar este in grafic pentru un avans al economiei de 2,8% in 2014, tinta pe care este fundamentat bugetul de stat, a declarat joi, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

"Tinta pentru tot anul este o crestere economica de 2,8%. Noi avem o crestere de 2,4% pe brut si de 2,6% ajustat, la primul semestru, chiar usor mai mare decat cea de anul trecut, pe primul semestru, iar anul trecut s-a incheiat cu o crestere economica de 3,5%. Suntem in grafic pentru o crestere de 2,8% in 2014, pe care este construit bugetul", a afirmat Liviu Voinea.

Ministrul delegat pentru Buget a mentionat ca structura cresterii economice s-a modificat, pentru ca agricultura are acum o contributie negativa, in timp ce anul trecut a avut o contributie pozitiva la cresterea PIB.

Romania a intrat din nou in recesiune

"In schimb, consumul are acum o contributie pozitiva, dupa ce anul trecut a fost stagnant. De asemenea, productia ...citeste mai departe despre "Romania, in recesiune Ministrul Bugetului spune ca tara "este in grafic"" pe Ziare.com

#Voinea crestere economica, #Voinea scadere PIB , #Stiri Macroeconomie