Romania este pe primul loc in UE la populatia care lucreaza in agricultura

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 12:21
1179 citiri
Romania este pe primul loc in UE la populatia care lucreaza in agricultura
Foto: unsplash.com

Romania a fost, anul trecut, pe primul loc in Uniunea Europeana in privinta ponderii foarte ridicate a populatiei ocupate in agricultura, la mare distanta de urmatoarele clasate, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS).

"Romania, se remarca prin ponderea inca foarte ridicata a populatiei ocupate in agricultura (25,4%), ceea ce o plaseaza pe primul loc in UE-28, la mare distanta de urmatoarele tari clasate, Grecia (13,0%) si Polonia (11,2%).

Ponderea cea mai mare a populatiei ocupate in domeniul industriei a fost inregistrata in Cehia (38,3%) si Slovacia (35,5%).

In anul 2014, in domeniul serviciilor cele mai multe persoane ocupate au fost inregistrate in Luxemburg (87,6%) si Olanda (81,5%) ", informeaza INS, la solicitarea Agerpres.

Potrivit Institutului, in Romania procentul persoanelor ocupate in domeniul industriei a fost de 30,1%, iar 44,5% din populatia ocupata a fost inregistrata in domeniul serviciilor.

"Structura populatiei ocupate ...citeste mai departe despre "Romania este pe primul loc in UE la populatia care lucreaza in agricultura" pe Ziare.com

#populatie Romania agricultura, #ocupare servicii Romania, #statistica populatie , #Stiri Macroeconomie