Romania, in vizorul Comisiei Europene: Controale-surpriza la Transgaz, Romgaz si Petrom

Marti, 07 Iunie 2016, ora 17:59
1285 citiri
Romania, in vizorul Comisiei Europene: Controale-surpriza la Transgaz, Romgaz si Petrom
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana (CE) a declansat o ancheta ce vizeaza cateva companii din Romania care fac afaceri cu gaze naturale. Mai mult, luni au avut loc descinderi la sediile acestora.

Problema este ca tara noastra a intarziat extraordinar de mult constructia unor gazoducte care sa ne lege de alte state membre UE.

Astfel, exista suspiciuni ca au fost incalcate legile europene prin blocarea exportului de gaze naturale catre restul blocului comunitar.

"Comisia investigheaza posibile practici anticoncurentiale in ceea ce priveste transportul si aprovizionarea cu gaze naturale in Romania", a transmis Comisia Europeana, potrivit Reuters.

Vizate de controalele CE au fost Transgaz, Romgaz si Petrom, informeaza surse citate de News.ro.

Mai exact, inspectorii DG Competition, autoritatea anti-monopol a Comisiei Europene, suspecteaza cele trei companii romanesti de practici anticoncurentiale la transportul si furnizarea de gaze naturale, in special pentru impiedicarea exportului de gaze ...citeste mai departe despre "Romania, in vizorul Comisiei Europene: Controale-surpriza la Transgaz, Romgaz si Petrom" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania gaze UE, #Romania gaze ancheta UE, #Romania ancheta gaze , #Stiri Macroeconomie