Romania, paradis fiscal? Guvernul anticipeaza o crestere economica uriasa

Joi, 19 Februarie 2015, ora 14:18
1183 citiri
Romania, paradis fiscal? Guvernul anticipeaza o crestere economica uriasa
Foto: Arhiva/B1 Tv

Romania va inregistra o crestere economica de 4,3 - 4,4% in anul 2016, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, la o conferinta la Institutul Bancar Roman.

Valcov a explicat ca, pe langa nivelul prognozat de 2,6%, agreat cu institutiile financiare internationale, se va adauga un avans de 1,7%, care va proveni din masurile de relaxare fiscala prevazute in proiectul Codului Fiscal.

Cresterea economica va ajuta autoritatile sa recupereze o parte din veniturile care se pierd din aplicarea masurilor de reducere si eliminare de taxe si impozite, iar alte venituri bugetare vor fi recuperate prin actiunile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Pentru 2015, spre exemplu, ANAF are un plan de incasari suplimentare de 8 miliarde lei, din care cate 1,5 miliarde lei in fiecare din primele doua trimestre si de cate 2,5 miliarde lei in ultimele doua trimestre.

In ianuarie 2015, ANAF a incasat suplimentar 640 milioane lei, mai mult decat nivelul programat de ...citeste mai departe despre "Romania, paradis fiscal? Guvernul anticipeaza o crestere economica uriasa" pe Ziare.com

#Valcov crestere economica Romania 2016, #crestere economica Romania 2016 , #Stiri Macroeconomie