Romania - peste Ungaria, dar sub Rusia intr-un top economic mondial

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 09:29
1260 citiri
Romania - peste Ungaria, dar sub Rusia intr-un top economic mondial
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania ocupa locul 53 in topul celor mai competitive 140 de state din lume, in urcare cu sase pozitii fata de anul trecut, informeaza un comunicat de presa al Forumului Economic Mondial (WEF).

Scorul general obtinut de Romania este de 4,32 puncte (in crestere fata de 4,30 puncte anul trecut) pe o scara de la unu la sapte. Inaintea Romaniei se afla state precum Cehia (31), Polonia (locul 41), Rusia (45) si Turcia (51). Romania devanseaza insa tari precum Bulgaria (54), Slovenia (59), Ungaria (63) si Slovacia (67).

Potrivit autorilor raportului, Romania are scoruri mici la indicatorii privind sofisticarea afacerilor (unde se claseaza pe locul 88 in lume) dar si la institutii si infrastructura (ambele locul 86 in lume).

In schimb, Romania se claseaza cel mai bine la capitolul mediu macroeconomic, unde ocupa locul 34 in lume, si marimea pietei, locul 43.

In topul celor mai competitive state din lume, Elvetia si-a pastrat pozitia de lider mondial pentru al saselea an consecutiv ...citeste mai departe despre "Romania - peste Ungaria, dar sub Rusia intr-un top economic mondial" pe Ziare.com

#top competitivitate Romania , #Stiri Macroeconomie