Romania, tara cu trei viteze: Pericolul economic care ar putea declansa o bomba sociala

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 11:13
1071 citiri
Romania, tara cu trei viteze: Pericolul economic care ar putea declansa o bomba sociala

Romania se dezvolta in trei viteze, arata economistii de la KeysFin, intr-un studiu ce priveste evolutia tarii noastre in intervalul 2009-2015.

Statisticile arata ca diferentele la nivel economic intre regiuni s-au accentuat in ultimii 5 ani.

"Romania se dezvolta cu trei viteze complet diferite. Avem poli de crestere economica, precum Bucuresti-Ilfov, Timis-Arad si Constanta, acolo unde business-ul este pe un trend ascendent, avem apoi zone cu potential si o dezvoltare ceva mai temperata, precum Brasov, Cluj, Arges si Galati, si un al treilea contingent de judete, din pacate majoritar la nivelul Romaniei, acolo unde business-ul stagneaza sau chiar regreseaza, cu consecinte directe asupra nivelului de trai", afirma analistii KeysFin, intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

In tot acest proces de concentrare a business-ului, un rol major il joaca statul, ale carui investitii, mai ales in infrastructura, au consecinte directe si evidente in cresterea discrepantelor economice ...citeste mai departe despre "Romania, tara cu trei viteze: Pericolul economic care ar putea declansa o bomba sociala" pe Ziare.com

#Romania dezvoltare trei viteze, #Romania economie regiuni , #Stiri Macroeconomie