Romania, veste buna de la Comisia Europeana privind cresterea economica

Marti, 05 Mai 2015, ora 15:26
1138 citiri
Romania, veste buna de la Comisia Europeana privind cresterea economica

Comisia Europeana (CE) si-a imbunatatit usor estimarile privind cresterea economica a Romaniei in 2015 pana la 2,8%, fata de avansul de 2,7% pe care il preconiza in luna februarie, conform previziunilor de primavara publicate marti de Executivul comunitar.

"Cresterea economica in Romania este prognozata sa ramana robusta in 2015 si in 2016, sustinuta de consumul privat solid si redresarea investitiilor. Inflatia ar urma sa scada semnificativ in 2015 si sa ramana la un nivel scazut, iar procesul de consolidare fiscala s-ar putea schimba in 2016", se arata in raportul Comisiei Europene.

Romania, locul 5 in UE la cresterea economica

In acest an, cresterea PIB-ului va ramane robusta si peste potential, la 2,8%, in principal datorita consumului privat si a investitiilor. Accelerarea cererii pe plan intern, sprijinita de reducerea taxarii indirecte, precum si de mediul extern ar urma sa majoreze avansul economiei la 3,3% in 2016.

Executivul comunitar estimeaza ca increderea ...citeste mai departe despre "Romania, veste buna de la Comisia Europeana privind cresterea economica" pe Ziare.com

#Romania crestere economica, #Romania crestere economica 2015, #Romania crestere economica prognoza , #Stiri Macroeconomie