Romgaz este obligat sa dea in judecata ceilalti producatori de gaze, furnizorii, ANRE, Transgaz si pe propriii angajati

Marti, 06 Iunie 2017, ora 18:13
1089 citiri
Romgaz este obligat sa dea in judecata ceilalti producatori de gaze, furnizorii, ANRE, Transgaz si pe propriii angajati
Foto: Facebook / Romgaz

Romgaz este obligat sa dea in judecata ceilalti producatori de gaze din Romania, furnizorii de pe aceasta piata, Autoritatea de Reglementare in Energie (ANRE), transportatorul de gaze Transgaz, precum si pe propriii sai angajati, pentru a pune in practica o decizie a Curtii de Conturi, se arata intr-un document al companiei.

In acest scop, presedintele Consiliului de Administratie, Dumitru Chisalita, le propune actionarilor achizitia de servicii de consultanta juridica care sa ajute Romgaz sa recupereze sumele de bani de la institutiile cu care a relationat pe piata gazelor, asa cum a cerut Curtea de Conturi in urma unui control efectuat in 2016.

Atunci, Camera de Conturi Sibiu a dispus recuperarea unor sume rezultate, printre altele, din "abandonarea unor lucrari de investitii aferente unor sonde de explorare pentru care nu s-au confirmat rezerve exploatabile" sau din prejudiciul creat prin "diferenta dintre pretul de vanzare de pe piata reglementata si cel de pe piata libera".

De asemenea, Curtea de Conturi a cerut si:

stabilirea prejudiciului privind contravaloarea biletelor de avion decontate nejustificat de salariatii care au beneficiat de bilete de odihna si tratament in afara tarii si recuperarea acestorastabilirea prejudiciului creat prin platile nelegale aferente contractelor de asistenta juridica incheiate cu nerespectarea prevederilor legaleidentificarea tuturor situatiilor de plata aferente lucrarilor de investitii prin care au fost acceptate in nod eronat sumeidentificarea platilor nejustificate reprezentand sporul acordat pentru lucrul sistematic peste programul normal de lucru

Romgaz trebuie sa duca la indeplinire decizia Curtii de Conturi pana la 15 decembrie 2017, in caz contrar putand exista consecinte penale.

Romgaz considera ca aceste constatarii ale auditorilor sunt lipsite de fundament si a atacat pe toate caile legale posibile decizia Curtii.

Consecinta va fi "initierea unui demers judiciar cu implicatii uriase, cu o multitudine de parati", sustine conducerea Romgaz.

Totodata, initierea unor demersuri in instanta impotriva propriilor angajati inseamna demararea a aproximativ 900 de dosare litigioase, mai arata Consiliul de Administratie al Romgaz.

Romania, in vizorul Comisiei Europene: Controale-surpriza la Transgaz, Romgaz si PetromRomgaz, prejudiciu de 160 de milioane de lei din vanzarea ilegala a gazelorFosti directori din cadrul Romgaz, urmariti penal de DNA: Prejudiciu de peste 2,6 milioan ...citeste mai departe despre "Romgaz este obligat sa dea in judecata ceilalti producatori de gaze, furnizorii, ANRE, Transgaz si pe propriii angajati" pe Ziare.com

#Romgaz judecata raport Curtea Conturi , #Stiri Macroeconomie