Roubini anunta turbulente economice pentru mai multe tari vecine cu Romania

Sambata, 08 Februarie 2014, ora 16:09
1915 citiri
Roubini anunta turbulente economice pentru mai multe tari vecine cu Romania
Foto: madmarkets

Cunoscutul economist american Nouriel Roubini, de la Universitatea New York, trage un semnal de alarma asupra turbulentelor de pe pietele emergente care au aparut in ultimele saptamani.

Cu astfel de probleme se confrunta si tari vecine sau din apropierea Romaniei, precum Ungaria, Ucraina sau Turcia.

"Multe dintre pietele emergente sunt intr-un real pericol", a afirmat Roubini, intr-un articol din Project Syndicate, citat de Money News.

"Aceasta lista include India, Indonezia, Brazilia, Turcia si Africa de Sud, deoarece toate au deficite fiscale si de cont curent, ratele de crestere economica in scadere, o inflatie ridicata si o incertitudine politica data de viitoarele alegeri legislative din acest an", a spus economistul.

Se confrunta cu probleme si alte tari, ca Argentina, Venezuela, Ucraina, Ungaria si Thailanda. "Riscul politic si electoral poate fi gasit in toate aceste tari, ele ...citeste mai departe despre "Roubini anunta turbulente economice pentru mai multe tari vecine cu Romania" pe Ziare.com

#Roubini anunta turbulente economice, #Roubini avertisment tari emergente, #probleme economice tari vecine Romania , #Stiri Macroeconomie