Roubini este optimist, dar vede 6 amenintari pentru economia lui 2014

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 12:36
2287 citiri
Roubini este optimist, dar vede 6 amenintari pentru economia lui 2014
Foto: macrobusiness

Cunoscutul economist american Nouriel Roubini pare mai optimist in ultimele zile in ceea ce priveste riscurile cu care se confrunta economia mondiala. Dar el deconspira 6 lucruri care ne vor "lovi" in acest an, pe plan global.

Roubini considera ca multe dintre riscurile economiei globale s-au redus, iar prognozele pot fi mai optimiste, potrivit CNN Money.

Datorita actiunilor indraznete luate de bancile centrale din intreaga lume, cresterea economica la nivel mondial va urca pana la 2% in acest an, fata de un "anemic" 1% in ultimii ani, a apreciat Roubini la reuniunea Aberdeen Asset Management desfasurata la New York.

Insa intotdeauna exista si probleme. Roubini a facut o lista care cuprinde 6 lucruri, despre care el crede ca ar putea "deraia" redresarea economica.

1. China, spre o aterizare accidentala

Desi Roubini crede ca Beijingul nu prezinta un risc de prabusire, cresterea economica a Chinei va fi "surprinsa de o serie de riscuri". El se asteapta ca PIB-ul Chinei sa ...citeste mai departe despre "Roubini este optimist, dar vede 6 amenintari pentru economia lui 2014" pe Ziare.com

#Roubini riscuri economie mondiala, #prognoza Roubini riscuri economice, #Roubini analiza riscuri globale , #Stiri Macroeconomie