Rusia lui Putin a primit o lovitura mai dura decat sanctiunile lui Obama

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 09:00
1209 citiri
Rusia lui Putin a primit o lovitura mai dura decat sanctiunile lui Obama
Foto: Forbes

Economia Rusiei a fost afectata de catre sanctiunile luate de catre Statele Unite si de Uniunea Europeana, dar ea a primit o lovitura mai puternica din cauza scaderii pretului petrolului pe plan mondial.

Elementul cheie al planificarii bugetare a Rusiei il reprezinta petrolul. Veniturile din petrol si gaze naturale sunt imperative pentru un buget echilibrat, potrivit Forbes.

Insa pretul petrolului este in scadere, iar indicele S&P GSCI Crude Oil Total Return a coborat cu 15,85% in ultimele trei luni.

"Riscul politic recent ne-a luat 2% din prognoza noastra privind PIB-ul, dar scaderea preturilor la petrol duce la perturbarea balantei noastre de plati. Datorita unei politici economice destul de precaute, am fost capabili sa trecem prin asta, fara a crea deficite mari", a declarat Anton Siluanov, ministrul de Finante al Rusiei.

Pana in prezent, in ciuda sanctiunilor si a scaderii pretului petrolului din luna ...citeste mai departe despre "Rusia lui Putin a primit o lovitura mai dura decat sanctiunile lui Obama" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lovitura primita economia Rusiei, #Rusia afectata pretul petrolului, #petrolul element cheie Rusia, #sanctiuni economice SUA Rusia , #Stiri Macroeconomie