Rusia: PIB-ul ar putea scadea cu 4% in 2015, iar deficitul risca sa ajunga la 3%

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 17:19
980 citiri
Rusia: PIB-ul ar putea scadea cu 4% in 2015, iar deficitul risca sa ajunga la 3%
Foto: yerbilgisi.com

Economia rusa ar putea sa sufere o contractie de 4% a Produsului sau Intern Brut iar deficitul bugetar risca sa ajunga la 3% in 2015 din cauza caderii pretului petrolului si a cursului rublei, a apreciat vineri ministrul rus de Finante.

Anton Siluanov, citat de agentiile ruse, a avertizat ca vor fi necesare taieri bugetare, facand apel la reduceri de personal in aparare, sector in care Vladimir Putin a decis sa investeasca masiv, relateaza AFP.

Rusia apara rubla, cheltuind masiv din rezervele valutare si de aur

Noile previziuni se bazeaza pe un pret al barilului de titei de 60 de dolari si pe un curs de 51 de ruble la un dolar, a precizat ministrul. In aceasta situatie, "vom vedea, cu o scadere a PIB-ului de 4%, un deficit de putin peste 3%", a declarat el.

Dolarul se vindea vineri, la 12.00 GMT, cu 54 de ruble, iar pretul barilului de titei era la Londra de 60,37 de dolari.

Rusia este lovita din plin de scaderea pretului petrolului, care reprezinta impreuna cu gazul ...citeste mai departe despre "Rusia: PIB-ul ar putea scadea cu 4% in 2015, iar deficitul risca sa ajunga la 3%" pe Ziare.com

#scadere PIB Rusia, #deficit Rusia, #cadere rubla, #criza petrol Rusia, #sanctiuni economice Rusia , #Stiri Macroeconomie