Rusia sfideaza inca o data Occidentul: Ce decizie a luat Kremlinul

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 17:03
1043 citiri
Rusia sfideaza inca o data Occidentul: Ce decizie a luat Kremlinul
Foto: Kremlin.ru/Arhiva

Rusia a lansat, vineri, in mod oficial, propria sa agentie de rating, in incercarea de a contracara influenta agentiilor occidentale de evaluare financiare care au adoptat o atitudine pesimista cu privire la economia Rusiei.

"Odata cu finalizarea procedurilor de inregistrate ca entitate legala, Analytical Credit Rating Agency (ACRA) a demarat activitatea operationala", se arata intr-un comunicat oficial citat de AFP.

Proiectul unei agentii de rating, sustinut de Banca centrala a Rusiei, reprezinta doar una dintre incercarile acestei economii emergente de a reduce dominatia exercitata de cele trei mari agentii: Standard & Poor's, Moody's si Fitch.

Moody's a retrogradat calificativul Rusiei la junk - nerecomandat investitiilorRusia a fost trimisa in junk - Care sunt principalele probleme ale tarii conduse de Putin

In plus, tarile din grupul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) discuta si ele despre infiintarea unei agentii de rating, iar Rusia si China ...citeste mai departe despre "Rusia sfideaza inca o data Occidentul: Ce decizie a luat Kremlinul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia agentie rating, #Rusia rating, #Rusia decizie Occident , #Stiri Macroeconomie