Rusia si-a facut propria agentie de rating: Moody's si Fitch se retrag

Vineri, 18 Martie 2016, ora 10:51
1506 citiri
Rusia si-a facut propria agentie de rating: Moody's si Fitch se retrag
Foto: Ziare.com

Rusia a infiintat propria agentie de evaluare financiara, iar in ultimele saptamani Moody's si Fitch Ratings au anuntat ca intentioneaza sa nu mai emita ratinguri, decat sa permita ca filialele lor din Moscova sa fie reglementate de guvernul rus, cu pretul incalcarii sanctiunilor internationale.

Moody's a anuntat deja, joi seara, intr-un comunicat, ca a retras toate ratingurile nationale ale Rusiei, din motive de afaceri, informeaza News.ro.

In timp ce Moody's si Fitch se retrag, noua agentie, ACRA, va incepe sa publice evaluari financiare in a doua jumatate a acestui an.

Autoritatile de la Moscova au criticat agentiile de rating pentru faptul ca au retrogradat anul trecut calificativele Rusiei sub nivelul de investment grade, pentru prima oara in peste 10 ani, considerand ca au fost motivate politic.

Ministerul de Finante si banca centrala intentioneaza ca ACRA sa inlocuiasca cele trei mari agentii internationale de rating, Moody's, Fitch si Standard&Poor's, in masurarea ...citeste mai departe despre "Rusia si-a facut propria agentie de rating: Moody's si Fitch se retrag" pe Ziare.com

#Rusia agentie rating, #Moodys Fitch retragere Rusia , #Stiri Macroeconomie