Sa nu ne facem sperante prea mari - Drum lung pana la petrolul din zona arctica

Luni, 01 Iunie 2015, ora 18:15
802 citiri
Sa nu ne facem sperante prea mari - Drum lung pana la petrolul din zona arctica

Zona arctica ar putea fi o mina de aur negru - cel putin asa cred reprezentantii companiei Shell. Insa chiar daca sperantele lor vor deveni realitate, petrolul extras de acolo va ajunge la populatie abia dupa anul 2030.

Jurnalistii Financial Times au aflat ca proiectul petrolier al Royal Dutch Shell din zona arctica nu se va concretiza prea curand, in sensul in care daca se va dovedi a fi viabil, atunci resursele extrase vor ajunge pe piata abia dupa anul 2030.

Exista cateva motive pentru aceasta aparenta intarziere. Descoperirea unui zacamant de petrol si exploatarea resurselor dureaza cel putin un deceniu. Sa nu uitam ca trebuie parcurse mai multe etape pana cand sonda va fi infipta in pamant.

Mai intai se fac studii, apoi se concesioneaza terenul, se colecteaza si se analizeaza datele seismice, se obtin avizele necesare, se muta echipamentul la fata locului, iar abia apoi se instaleaza utilajele.

Shell a inceput sa cumpere portiuni din zona arctica in 2007, iar abia de ...citeste mai departe despre "Sa nu ne facem sperante prea mari - Drum lung pana la petrolul din zona arctica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#petrol zona arctica, #Shell petrol zona arctica , #Stiri Macroeconomie