Sa nu ne mai plangem de ploaie - se anunta cel mai bun an in agricultura din ultimul deceniu

Luni, 16 Mai 2016, ora 12:05
966 citiri
Sa nu ne mai plangem de ploaie - se anunta cel mai bun an in agricultura din ultimul deceniu
Foto: Ziare.com

Vremea favorabila din primavara, cresterea investitiilor in agricultura, relansarea consumului, evolutia preturilor si dezvoltarea relatiilor de afaceri la nivel regional ar putea face ca agricultura romaneasca sa inregistreze cele mai bune rezultate din ultimul deceniu.

Acestea ar putea face ca business-ul din agricultura sa depaseasca anul acesta 24,5 miliarde lei, cu peste 12 miliarde de lei peste nivelul de referinta din 2010, arata o analiza facuta publica luni de exepertii de la Dekalb si citata de News.ro.

Dupa un an 2014 in care agricultura a generat o afacere totala de 20,8 miliarde de lei, pentru 2015 datele preliminarii indica un business cu peste 1,5 miliarde de lei mai mare, de aproximativ 22,5 miliarde lei, iar pentru 2016 este estimat un rezultat de 24,5 miliarde lei, potrivit sursei citate.

Analiza Dekalb, realizata pe baza datelor financiare depuse de firmele din domeniu la Ministerul de Finante, arata evolutia pozitiva a cifrei de afaceri si vine pe fondul ...citeste mai departe despre "Sa nu ne mai plangem de ploaie - se anunta cel mai bun an in agricultura din ultimul deceniu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ploaie agricultura, #ploaie ajutat agricultura, #ploaie Romania agricultura , #Stiri Macroeconomie