Salariile majorate ale bugetarilor nu pot fi acoperite din cresterea economica - 3 scenarii pentru 2017

Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 08:22
991 citiri
Salariile majorate ale bugetarilor nu pot fi acoperite din cresterea economica - 3 scenarii pentru 2017
Foto: Arhiva Ziare.com

Salariile angajatilor din Educatie si Sanatate ar putea creste, in medie, cu 15%,de la 1 ianuarie, potrivit unui proiect de lege adoptat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, for decizional.

Cu toate ca masura a fost criticata de premier, cativa ministri, presedinte, BNR si de liberali, cei care o sustin - PSD si ALDE - se bat cu caramida in piept ca finantarea poate veni din cresterea economica de anul viitor.

Dar e fezabil asa ceva? Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare, Ziare.com a stat de vorba cu analistul Aurelian Dochia.

Afla care sunt argumentele PSD si criticile aduse de presedintele Klaus Iohannis la acest proiect

"Asta e o poveste, nu cred ca e o solutie reala. E o smecherie ca sa scape de a da o explicatie reala si se profita de faptul ca, in momentul de fata, nu a fost depus un proiect de buget pe 2017", a comentat Dochia.

El ne-a explicat care sunt motivele pentru care cresterea economica pentru anul viitor nu poate fi indicata ca sursa de finantare ...citeste mai departe despre "Salariile majorate ale bugetarilor nu pot fi acoperite din cresterea economica - 3 scenarii pentru 2017" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere economica salarii bugetari, #scenarii 2017 , #Stiri Macroeconomie