Sanctiunile nu sperie companiile straine din Rusia. South Stream, care lasa Ucraina pe dinafara, continua

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 23:20
1046 citiri
Sanctiunile nu sperie companiile straine din Rusia. South Stream, care lasa Ucraina pe dinafara, continua

Companiile internationale din domeniul petrolului si al gazelor colaboreaza in conditii normale cu cele ruse, in pofida sactiunilor impuse Rusiei pe fondul crizei din Ucraina, iar proiectul gazoductului South Stream este dezvoltat in continuare, a declarat vineri ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.

"Companiile si-au exprimat dorinta de a investi in Rusia", a spus Novak in legatura cu efectele sanctiunilor asupra cooperarii in domeniul energiei, potrivit Reuters.

Rusia, cel mai mare producator global de titei si gaze naturale, a semnat mai multe acorduri cu cateva companii internationale importante pentru dezvoltarea resurselor energetice.

Rosneft, cel mai mare producator rus de petrol, a semnat acorduri cu ExxonMobil, Eni and Statoil. Dupa stat, principalul actionar al companiei este grupul britanic BP, cu sediul in Londra.

Un nou set de sanctiuni pentru Rusia, decis inainte de Geneva? Anuntul facut de SUA

Seful BP, Bob Dudley, a declarat saptamana aceasta ca ...citeste mai departe despre "Sanctiunile nu sperie companiile straine din Rusia. South Stream, care lasa Ucraina pe dinafara, continua" pe Ziare.com

#Rusia companii internationale energie, #Rusia South Stream, #sanctiuni Rusia , #Stiri Macroeconomie