Scandalul Volkswagen va pune frana economiei Germaniei?

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 22:05
1084 citiri
Scandalul Volkswagen va pune frana economiei Germaniei?
Foto: Facebook/Volkswagen Deutschland

Economistii au inceput sa-si exprime ingrijorarea privind impactul scandalului Volkswagen (VW) asupra cresterii PIB-ului Germaniei, cea mai mare economie europeana.

Economia germana a inregistrat un avans de 0,4% in trimestrul doi din 2015, dupa o crestere de 0,3% in primele trei luni ale acestui an, transmite AP. Comparativ cu cel de-al doilea trimestru al anului trecut, PIB-ul Germaniei a crescut cu 1,6%.

Carsten Brzeski, economist sef la ING Germania, a apreciat ca actuala criza a refugiatilor si "socul Volkswagen" reprezinta noi riscuri la adresa economiei germane.

Este neclar care va fi impactul crizei VW dar economia va fi afectata, tinand cont de marimea companiei. VW este "unul dintre cei mai importanti campioni globali ai Germaniei si un motor de crestere semnificativ al economiei", sustine Brzeski.

Si Jennifer McKeown de la Capital Economics a apreciat ca scandalul Volkswagen reprezinta un nou risc la adresa activitatii economice din Germania, alaturi de ...citeste mai departe despre "Scandalul Volkswagen va pune frana economiei Germaniei?" pe Ziare.com

#scandal Volksbank economie Germania, #efecte scandal Volksbank , #Stiri Macroeconomie