Scenariu inedit: S-a prefacut fostul ministru de Finante grec ca este nebun?

Joi, 16 Iulie 2015, ora 13:37
1132 citiri

Dupa demisia ministrului grec de Finante, Yanis Varoufakis, se ridica o intrebare cu privire la actiunile sale din cadrul negocierilor cu reprezentantii zonei euro.

BBC se intreaba daca nu cumva grecul care a negociat strategia cu Eurogrupul avea rolul sa convinga restul Europei ca Guvernul Syriza era nebun.

Autorul articolului de la BBC, Chris Cook, citeaza un editorial al politicianului si jurnalistului Daniel Finkelstein, din The Times.

Citeste toate stirile despre criza din Grecia

In negocierile la care a luat parte Grecia, niciuna dintre parti nu vrea sa renunte prima, dar totodata niciuna dintre ele nu vrea sa incheie discutiile fara vreo intelegere.

"Varoufakis a crezut ca, daca partenerii de negociere - germanii, FMI, Comisia Europeana - ajung la concluzia ca este un pic nebun, un pic nechibzuit, ar calcula ca el ar putea prabusi economia greaca si dobori intregul edificiu al zonei euro peste el. Sa iti convingi adversarul ca esti nebun este o cacealma clasica", ...citeste mai departe despre "Scenariu inedit: S-a prefacut fostul ministru de Finante grec ca este nebun?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Yanis Varoufakis nebun, #Varoufakis negocieri Grecia, #negocieri Grecia zona euro , #Stiri Macroeconomie