Sef nou al FMI pentru Romania. Inainte a fost responsabil de Sri Lanka

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 20:48
1038 citiri
Sef nou al FMI pentru Romania. Inainte a fost responsabil de Sri Lanka
Foto: site FMI

Fondul Monetar International (FMI) l-a numit pe sud-coreeanul Jaewoo Lee (foto) in functia de sef al misiunii FMI pentru Romania si Bulgaria.

"Sunt foarte incantat sa anunt ca Jaewoo Lee a fost desemnat noul sef al misiunii FMI pentru Romania si Bulgaria, din 7 decembrie 2017. Dl. Lee il inlocuieste pe dl. Reza Baqir, care va primi un nou post conform politicilor interne ale organizatiei financiare internationale", a afirmat Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria.

Inainte de numirea sa, Jaewoo Lee a fost seful misiunii FMI in Sri Lanka, care este inclusa din 2016 intr-un program al organizatiei financiare internationale.

Anterior, acesta a ocupat, in cadrul FMI, postul de adjunct al sefului diviziei de studii pentru regiunile Asia si Pacific si a lucrat la divizia macroeconomie din cadrul Departamentului de cercetare.

Jaewoo Lee a lucrat in cateva economii avansate si emergente si a participat sau a condus cateva proiecte, inclusiv evaluarea cursului valutar, evolutia economica si politica de la criza financiara globala si efectele globale ale reechilibrarii Chinei.

In afara FMI, el a lucrat ca profesor de economie la Universitatea California Irvine si economist sef pentru Coreea de Sud al Bank of America Merrill Lynch.

Cercetarile sale au fost publicate in cateva reviste, inclusiv American Economic Review si Review of Economics and Statistics. Are un doctorat la Massachusetts Institute of Technology si un master in economie la Universitatea Nationala din Seul.

Mesajul FMI pentru Guvern: Toate masurile fiscale ar trebui sa aiba un studiu de impact, iar scopul sa fie reducerea deficituluiAvertisment pentru Guvern de la un oficial FMI: Riscul supraincalzirii economiei Romaniei a crescut ...citeste mai departe despre "Sef nou al FMI pentru Romania. Inainte a fost responsabil de Sri Lanka" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef misiune FMI Romania Bulgaria , #Stiri Macroeconomie