Sefa de cabinet a ministrului Comunicatiilor devine director general la Posta. Au fost taiate peste 500.000 de lei la salarii

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 16:30
1239 citiri
Sefa de cabinet a ministrului Comunicatiilor devine director general la Posta. Au fost taiate peste 500.000 de lei la salarii
Foto: Arhiva Facebook/Posta Romana

Decizii majore au fost luate miercuri la Posta Romana, unde noul Consiliu de Administratie s-a reunit in prima sedinta, la care a participat si ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova.

In aceasta sedinta a fost ales drept nou presedinte Adrian Gavruta, secretar general adjunct in ministerul condus de Sova, iar sefa de Cabinet a ministrului, Elena Petrascu, a fost numita director general interimar pentru urmatoarele 4 luni. Vechiul director general Rares Stanciu, tot interimar, fusese numit abia in luna septembrie.

Lucian Sova a cerut membrilor conducerii Postei sa se asigure ca va fi implementata strategia pe care Guvernul a gandit-o pentru institutie.

"Va cer sa va implicati cu toata responsabilitatea in aplicarea masurilor pe care le veti lua. Tinta este sa reducem costurile si sa eficientizam activitatea companiei. O componenta extrem de importanta pentru ca acest plan sa functioneze este resursa umana care ar trebui mai bine instruita pentru a face fata exigentelor clientilor, dar si imbunatatirea conditiilor de munca a angajatilor care trebuie dotati cu tehnologie moderna care sa le usureze munca si sa reduca timpii pentru serviciile prestate", a declarat Lucian Sova, potrivit unui comunicat remis de institutie.

De altfel, in sedinta de miercuri, au fost deja aprobate primele masuri din aceasta strategie prezentata de Guvern saptamana trecuta.

Astfel, au fost desfiintate mai multe posturi de conducere de la nivel central, astfel incat se va face o economie de 424.000 lei lunar la salarii de baza si 92.000 de lei lunar la indemnizatiile de conducere

Compania Nationala Posta Romana este detinuta de statul roman, prin MCSI in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea in proportie de 25%.

Vezi aici ce masuri a decis Guvernul sa ia la Posta Romana in urmatorii 5 ani

Citeste si Trei directori de la Posta Romana au fost dati afara din cauza datoriilor companiei ...citeste mai departe despre "Sefa de cabinet a ministrului Comunicatiilor devine director general la Posta. Au fost taiate peste 500.000 de lei la salarii" pe Ziare.com

#Posta Romana director general, #Posta Romana numiri politice PSD, #salarii Posta Romana , #Stiri Macroeconomie