Sefa FMI avertizeaza: Este un pericol la nivel global

Luni, 12 Mai 2014, ora 16:40
1699 citiri
Sefa FMI avertizeaza: Este un pericol la nivel global
Foto: Arhiva

Situatia din Ucraina este imprevizibila si ar putea avea consecinte negative pentru economia globala, a avertizat Christine Lagarde, sefa Fondului Monetar International (FMI).

"Criza din Ucraina este un pericol si este extrem de dificil de stabilit nivelul la care se afla", a precizat oficialul FMI, intr-un interviu publicat de cotidianul german Handelsblatt si preluat de Itar-Tass.

"Mai mult, e greu de prezis care va fi riscul de contagiune pentru alte tari. Cu toate acestea, ea poate avea consecinte grave pentru economia globala", a completat Lagarde.

Criza din Ucraina a influentat deja comertul global, fluxurile de capital si a amenintat securitatea energetica a Europei, potrivit oficialului FMI.

Mai mult, imprumutul in valoare de 17 miliarde de dolari va fi folosit pentru a castiga increderea investitorilor in Ucraina si pentru a readuce stabilitatea financiara, a transmis Lagarde, care nu a vrut sa comenteze daca acesti bani pot fi folositi pentru a plati datoria catre ...citeste mai departe despre "Sefa FMI avertizeaza: E un pericol la nivel global" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMi avertisment Ucraina, #efecte criza ucraina, #criza Ucraina consecinte, #FMI Ucraina , #Stiri Macroeconomie