Sefa FMI e ingrijorata de Europa, mai ales ca urmeaza alegeri in Franta, Germania si Olanda

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 14:28
1912 citiri
Sefa FMI e ingrijorata de Europa, mai ales ca urmeaza alegeri in Franta, Germania si Olanda
Foto: Arhiva Facebook/Christine Lagarde

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, este ingrijorata de impactul pe care il pot avea rezultatele alegerilor care vor avea loc in acest an in mai multe state europene, dar a insistat ca zona euro face progrese in rezolvarea problemelor economice.

"Sunt ingrijorata, toti suntem, in legatura cu unele dintre aceste alegeri", a spus Lagarde la o conferinta internationala a unor lideri economici si personalitati din lumea academica de la Dubai, intrebata fiind despre alegerile din Franta, Olanda si Germania.

Liderul Frontului National francez Marine Le Pen, care a promis ca va scoate Franta din zona euro, atrage sprijin inainte de alegerile prezidentiale, in timp ce politicianul de extrema-dreapta Geert Wilders are o pozitie ridicata in sondajele din Olanda. In Germania, conservatorii cancelarului Angela Merkel vor fi puternic concurati in alegeri.

Intrebata daca neintelegerile continue dintre guverne, referitoare la solutiile crizei datoriilor din zona euro, arata ca Uniunea Europeana nu reuseste sa rezolve problemele majore, Lagarde a aparat UE, afirmand ca Irlanda, Portugalia si Cipru si-au revenit dupa crize.

Ea a adaugat insa ca mai sunt multe de facut.

Lagarde a mai spus ca FMI urmareste cu foarte mare atentie planurile administratiei presedintelui Donald Trump de reevaluare a legii de reforme financiare Dodd Frank, adoptata in 2010 in urma crizei financiare mondiale pentru reducerea riscurilor.

Sefa FMI considera ca exista motive de optimist in ceea ce priveste cresterea economiei americane, care ar putea fi stimulata de reformele fiscale si cheltuielile in infrastructura planuite de Trump.

Mai ingrijoratoare sunt efectele asupra economiei mondiale.

Accelerarea cresterii, somajul scazut si accelerarea inflatiei in SUA vor duce la majorarea dobanzilor si inasprirea politicilor monetare, a mai spus Lagarde. ...citeste mai departe despre "Sefa FMI e ingrijorata de Europa, mai ales ca urmeaza alegeri in Franta, Germania si Olanda" pe Ziare.com

#Christine Lagarde FMI alegeri Europa nationalisti , #Stiri Macroeconomie