Seful ANPC, demis din cauza scandalului mezelurilor expirate -Surse

Luni, 24 Februarie 2014, ora 16:24
1330 citiri
Seful ANPC, demis din cauza scandalului mezelurilor expirate -Surse

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Nica, a fost demis de prim-ministru ca urmare a scandalului privind salamul alterat adus din Germania, au precizat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

Intr-o reclamatie depusa la OPC Timis in urma cu mai multe zile, un consumator acuza cumpararea de salam expirat de la un magazin din Timisoara.

Inspectorii au constatat ca produsul provenea din loturi diferite, necorespunzatoare consumului, intrucat ambalajul vidat era perforat, aerul a intrat si a oxidat produsul.

"Am extins controalele in toata tara. Pana joi, au fost controlate 38 de unitati si au fost aplicate amenzi totale de 100.000 de lei. A fost oprita definitiv de la comercializare cantitatea de 7.900 de kilograme, iar la alte 2.678 de kilograme aflate in magazine au fost depistate modificari organoleptice.

Este un produs importat, cu provenienta UE, ambalat la o firma din Brasov.

Este vorba despre felii si ramasite de salam, capete de salam vandute la un pret mai mic. Pe paleti aparea data valabilitatii minimale 24 februarie 2014, iar pe produsul feliat aceasta era 6 aprilie 2014", explicau, vineri, reprezentantii ANPC.

Acestia precizau ca actiunea de control va continua.

Presedintele ANPC, Bogdan Nica, a fost eliberat din functie, potrivit unei decizii a prim-ministrului publicata luni in Monitorul Oficial.

Aceleasi surse precizeaza ca atributiile de presedinte al ANPC vor fi preluate, interimar, de vicepresedintele institutiei, Marius Alexandru Dunca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bogdan Nica demis, #demisie sef ANPC, #Bogdan Nica ANPC , #Stiri Macroeconomie