Seful Consiliului Fiscal despre cat ne costa masurile Guvernului PSD

Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 10:11
1398 citiri
Seful Consiliului Fiscal despre cat ne costa masurile Guvernului PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a explicat ce ar trebui sa faca Guvernul condus de Sorin Grindeanu pentru a nu depasi deficitul bugetar de 3% convenit de tara noastra cu Uniunea Europeana.

Dumitru a declarat, intr-un interviu acordat Romania Libera, ca "cel mai important lucru pentru anul 2017 il constituie masurile care s-au luat recent de catre Parlament si de catre Guvern, de crestere a cheltuielilor", care totalizeaza in jur de 1,5% din PIB.

"Daca facem calculul, estimarea noastra, in acest moment, pe scenariul de baza pentru anul 2017 este ca, daca nu se mai ia nici o masura pe venituri sau pe cheltuieli bugetare, in afara de cele luate deja, deficitul bugetar ajunge undeva intre 4% si 4,5%", a avertizat seful Consiliului Fiscal.

"Ceea ce este peste tinta de deficit bugetar maxim UE, de 3%, dincolo de care Comisia Europeana declanseaza procedura de deficit bugetar excesiv", a subliniat acesta.

Dumitru sustine ca deficitul estimat este "mult prea mare",... citeste mai departe despre "Seful Consiliului Fiscal explica de ce s-a ajuns la asa-zisa gaura din buget si cat ne vor costa, de fapt, masurile luate acum de Guvernul PSD" pe Ziare.com

#sef Consiliu Fiscal deficit, #Guvern PSD deficit , #Stiri Macroeconomie