Sentinta pentru pretul petrolului: Va mai ajunge vreodata la 100 de dolari pe baril?

Duminica, 22 Martie 2015, ora 18:06
1073 citiri
Sentinta pentru pretul petrolului: Va mai ajunge vreodata la 100 de dolari pe baril?

Pretul petrolului nu va mai depasi pragul de 100 de dolari pe baril, nici macar pe fondul cresterii cererii la nivel mondial, intrucat producatorii de petrol de sist vor reveni pe piata, a declarat Mohammed al-Madi, guvernatorul Arabiei Saudite la OPEC.

"Cred ca va fi dificil ca pretul petrolului sa mai atinga iar 100 de dolari sau 120 de dolari vreodata. Asta va permite companiilor care au costuri de productie mari sa se intoarca pe piata", a afirmat al-Madi, relateaza Bloomberg.

Oficialul saudit a aratat ca Arabia Saudita va continua sa investeasca pentru a-si mentine capacitatea de productie la nivelul actual.

Pretul petrolului Brent, indicatorul global din industria petroliera, a scazut cu aproape 50% anul trecut, pana la aproximativ 55 de dolari pe baril in prezent, dupa ce OPEC a decis sa nu coboare productia de petrol, in pofida surplusului de pe piata.

Organizatia, care asigura 40% din necesarul de petrol la nivel mondial, incearca astfel sa-si protejeze cota de ...citeste mai departe despre "Sentinta pentru pretul petrolului: Va mai ajunge vreodata la 100 de dolari pe baril?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret petrol arabia saudita , #Stiri Macroeconomie