Soros spune ca referendumul din Marea Britanie a declansat o criza similara cu cea din 2007-2008

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 10:35
1225 citiri

Investitorul miliardar George Soros considera ca decizia Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana a declansat pe pietele financiare o criza similara cu cea globala din 2007 si 2008.

"Criza se desfasura intr-un ritm lent, dar Brexitul o accelereaza. Este probabil sa se consolideze tendintele delationiste care erau deja predominante", a declarat Soros la Parlamentul European, arata Bloomberg.

Decizia Marii Britanii a facut ca ceea ce era "ipotetic sa devina real", a mai spus Soros joi. "Lira sterlina s-a prabusit. Scotia ameninta ca se rupe (de Marea Britanie - n.red.), iar unii dintre oamenii care au sprijinit campania 'Leave' au inceput sa realizeze viitorul sumbru cu care se confrunta atat tara, cat si ei. Liderii campaniei 'Leave' isi retrag declaratiile pro-Brexit dinainte de referendum", a continuat miliardarul.

Citeste si Socul votului pro-Brexit a trecut: Bursele isi revin, la fel si lira sterlina

Acesta considera ca zona euro a ...citeste mai departe despre "Soros spune ca referendumul din Marea Britanie a declansat o criza similara cu cea din 2007-2008" pe Ziare.com

#George Soros Brexit criza, #George Soros Brexit, #George Soros Marea Britanie UE , #Stiri Macroeconomie