South Stream: Rusia vrea sa negocieze constructia altui gazoduct

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 09:10
1306 citiri
South Stream: Rusia vrea sa negocieze constructia altui gazoduct
Foto: Gazprom.com

Rusia este "pregatita sa negocieze" cu anumite tari care participa la proiectul gazoductului ruso-italian South Stream, abandonat luni de Moscova, pentru a le include eventual in traseul unui alt gazoduct, a anuntat miercuri seara ambasadorul Federatiei Ruse la UE, Vladimir Cijov.

"Sunt sigur ca partea rusa este pregatita sa discute cu aceste tari despre ce trebuie sa facem si cum sa iesim din aceasta situatie", a declarat oficialul rus, potrivit agentiei ruse RIA Novosti, excluzand insa orice discutie cu Bulgaria, "un partener in care nu poti avea incredere".

Serbia, Ungaria si Austria sunt citate de diplomat ca fiind tari cu care Rusia este dispusa sa negocieze, la doua zile dupa ce Moscova a anuntat abandonarea proiectului South Stream, justificata prin refuzul Bulgariei de a autoriza trecerea gazoductului peste teritoriul sau, potrivit AFP.

In aceeasi zi, Rusia si Turcia au semnat un acord pentru ...citeste mai departe despre "South Stream: Rusia vrea sa negocieze constructia altui gazoduct" pe Ziare.com

#South Stream gazoduct Rusia UE, #South Stream gazoduct nou , #Stiri Macroeconomie