Standard & Poor's ar putea retrograda Romania din cauza riscurilor din alta tara

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 19:07
997 citiri
Standard & Poor's ar putea retrograda Romania din cauza riscurilor din alta tara
Foto: Ziare.com

Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's (S&P) a avertizat ca ar putea retrograda ratingurile de credit ale Romaniei, Macedoniei, Albaniei si Serbiei daca dificultatile cu care se confrunta Grecia vor afecta sistemele lor bancare.

Creditorii eleni detin "banci de importanta sistemica" in aceste state din sud-estul Europei si exista temeri ca, in eventualitatea in care Atena va iesi din zona euro, institutiile ei financiare vor da faliment, ceea ce va avea un efect de domino asupra subsidiarelor lor, transmite Reuters.

Avertisment pentru bancile grecesti, prezente si in Romania: Mai sunt sau nu protejate?

Daca in urma acestor evolutii guvernele vor trebui sa salveze bancile, vor fi afectate finantele publice si perspectivele de crestere pe termen lung deoarece bancile vor limita creditarea pentru a se mentine pe linia de plutire, apreciaza Standard & Poor's.

"Nu excludem posibilitatea sprijinului guvernelor pentru banci. Daca un astfel de sprijin substantial afecteaza ...citeste mai departe despre "Standard & Poor's ar putea retrograda Romania din cauza riscurilor din alta tara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating Romania retrogradat, #Standard and Poors rating Romania, #rating Romania retrogradat Grecia , #Stiri Macroeconomie