Statul isi datoreaza 2,2 miliarde de lei - Topul companiilor cu restante la buget

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 10:39
1144 citiri
Statul isi datoreaza 2,2 miliarde de lei - Topul companiilor cu restante la buget

Situatia financiara a companiilor de stat nu s-a imbunatatit in prima jumatate a acestui an, in ciuda angajamentelor de restructurare facute de autoritatile care le controleaza. Cel putin asa reiese din situatia datoriilor pe care acestea le-au raportat la principalele bugete ale statului.

In total, in lista marilor contribuabili cu restante la buget figureaza 18 companii controlate de stat, de la nivel central sau local. Acestea inregistrau, la finele lunii iunie, datorii de peste 2,2 miliarde de lei, adica 40% din totalul obligatiilor marilor contribuabili la bugetul de stat, de pensii, de sanatate si de somaj.

In total, in lista marilor contribuabili cu datorii la stat figureaza in jur de 300 de companii, cele 18 detinute de stat reusind sa acumuleze aproape jumatate dintre restantele raportate la jumatatea anului.

La nivelul lunii iunie 2015, companiile din Romania, atat cele de stat cat si cele private (incluzand aici nu numai marii contribuabili, ci si... citeste mai departe despre "Statul isi datoreaza 2,2 miliarde de lei - Topul companiilor cu restante la buget" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorii companii stat, #top companii datorii stat , #Stiri Macroeconomie