Statul ne e dator 130 de milioane de euro pentru neplata concediilor medicale

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 08:09
1362 citiri
Statul ne e dator 130 de milioane de euro pentru neplata concediilor medicale

In patru ani, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate a ajuns la datorii de aproape 572 milioane de lei (circa 130 de milioane de euro) fata de angajatorii care trebuie sa isi recupereze banii pentru plata concediilor medicale.

Strategia pare sa mizeze pe faptul ca, de cele mai multe ori, angajatorii renunta sa se bata in instanta pentru acesti bani.

Intre timp, unele companii au recurs la actiune in instanta pentru a-si recupera banii de la stat, reusind sa obtina hotarari judecatoresti definitive: in unele orase, aceste firme sunt si singurele care au reusit sa primeasca banii.

Cele mai mari restante sunt inregistrate in Bucuresti, situatia fiind blocata si in alte patru judete din tara, potrivit lui Cristian Busoi, presedinte al CNAS in perioada 2013-2014.

El a precizat pentru Curs de Guvernare ca principala cauza care a generat aceste intarzieri in ultimii doi-trei ani tine de modalitatea de procesare a cererilor pe care angajatorii au fost obligati sa le depuna, dupa ...citeste mai departe despre "Statul ne e dator 130 de milioane de euro pentru neplata concediilor medicale" pe Ziare.com

#datorii stat angajatori, #CNAS plata concedii medicale , #Stiri Macroeconomie