Strategia Chevron: De ce pleaca din Romania si din restul Europei de Est

Marti, 24 Februarie 2015, ora 10:46
1060 citiri
Strategia Chevron: De ce pleaca din Romania si din restul Europei de Est
Foto: Wikipedia

Decizia companiei Chevron de a se retrage de pe pietele est-europene, inclusiv din Romania, unde avea in derulare mai multe proiecte de explorare a gazelor de sist, este una strategica, sustine un analist de la o firma ruseasca.

Ildar Davletshin, specialist in petrol si gaze la Renaissance Capital, considera ca proiectele de explorare din aceasta regiune devin lipsite de sens in contextul actual, arata CNBC.

El aminteste ca preturile sunt scazute in domeniul energetic si ca exista oportunitati mai mari in locuri precum Golful Mexic.

"Personal, nu eram ingrijorat ca Polonia si Ucraina s-ar fi transformat in centre majore (de explorare si exploatare a gazelor de sist - n.red.) pe termen mediu", a adaugat analistul.

Gazele de sist in Romania si restul Europei, doar o fata morgana?

In weekend, Chevron a anuntat ca renunta la afacerile din Romania. Decizia a fost una "de afaceri", dupa ce s-a constatat ca investitiile facute aici nu pot concura cu alte oportunitati de ...citeste mai departe despre "Strategia Chevron: De ce pleaca din Romania si din restul Europei de Est" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Chevron pleaca Romania, #motiv Chevron pleaca Romania, #gaze sist Romania , #Stiri Macroeconomie