SUA promit sa scape UE de santajul Rusiei, privind gazele naturale. Romania ramane pe dinafara?

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 08:42
1430 citiri
SUA promit sa scape UE de santajul Rusiei, privind gazele naturale. Romania ramane pe dinafara?

Presedintele american Barack Obama a promis ca va ajuta Uniunea Europeana in ceea ce priveste alimentarea cu gaze si ca va face orice pentru a izola Rusia cat mai mult. Insa care sunt sansele ca si Romania sa beneficieze direct de "mana intinsa" de Statele Unite?

Tara noastra a fost ocolita de aproape toate marile proiecte europene sau internationale din domeniul energetic. Cel mai recent exemplu este gazoductul Nabucco, care ar fi transportat gazul azer din Turcia pana in Austria via Romania, proiect amanat dupa ce oficialii din Baku au ales sa alimenteze un traseu rival, Trans-Adriatic Pipeline (TAP).

In razboiul tacit cu Occidentul, Rusia a pierdut acum o batalie importanta - Quartz

Insa mai mult ca niciodata, Romania trebuie sa isi revizuiasca politica energetica, avand in vedere tensiunile dintre Ucraina si Rusia, izbucnite dupa anexarea Crimeii.

"In momentul de fata exista o situatie critica in ceea ce priveste resursele Uniunii Europene, deoarece Federatia Rusa se ...citeste mai departe despre "Gazele naturale, o arma politica pentru Rusia. SUA promit sa ajute UE - Va fi lasata Romania pe dinafara?" pe Ziare.com

#SUA gaze naturale Europa, #SUA gaze naturale UE, #gaze naturale Romania, #gaz lichefiat SUA, #gaz lichefiat Romania , #Stiri Macroeconomie